Втори руски триумф през седмицата: Касаткина покори Сан Хосе и докосва финалите на WTA

от в 10:04 на 08.08.2022
Калоян Соколов

Дария Касаткинa демонстрира таланта си на ранна възраст и дебютира сред първите десет още на 21-годишна възраст. Впоследствие рускинята имаше трудни периоди през своята кариера и за кратко напусна топ 70, но през последните месеци е отново на победния път. Вчера полуфиналистката от Ролан Гарос завоюва трофея на надпреварата в Сан Хосе, побеждавайки местната представителка Шелби Роджърс със 6:7(2) 6:1 6:2.

Така Касаткина  се поздрави с пета титла на ниво WTA и от днес заема рекордната си девета позиция в световната ранглиста. Освен това тя изостава единствено от Ига Швьонтек и Онс Жабер по спечелени точки през сезона и има сериозни шансове да участва на финалния турнира на осемте най-добрите в края на годината.

Седмата поставен повеждаше на два пъти с пробив и имаше преднина от 5:3 в откриващия сет, само че пропусна сетбол и се стигна до тайбрек, където Роджърс беше безкомпромисна и спечели тази толкова драматична част, която продължи цели 78 минути.

Наглед това трябваше да даде сериозно психологическо предимство на световната номер 45, ала рускинята за пореден път показа непримиримия си дух и реализира третия си обрат през седмицата, губейки само три гейма до края на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Втори руски триумф през седмицата: Касаткина покори Сан Хосе и докосва финалите на WTA Калоян Соколов
Теми:  
wta | дария касаткина | Обзори | сан хосе | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook