Втори WTA 1/2-финал в кариерата: Безупречна Томова срази бивша №27 и е сред топ 4 в Рабат!

от в 15:08 на 23.05.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова прави най-силния си турнир на червени настилки през сезона. В Рабат българката се класира за първия си полуфинал за годината и втория в кариерата на ниво WTA 250,като досега няма загубен сет в хода на надпреварата. Днес първата ни ракета при дамите надви бившата представителка на топ 30 и 2-кратна WTA шампионка Лаура Зигемунд с 6:4 6:3, а в битката за трофея ще премери сили с една измежду Пейтърн Стернс (световна номер 81) и Лучия Брондзети (световна номер 48).

Срещата започна обещаващо за най-добрата ни тенисистка, която реализира пробив още в първия гейм, ала веднага след това ветеранката отвърна на предизвикателството и реализира рибрейк. В хода на целия сет родната ни представителка изглеждаше по-убедителната на корта, като допускаше по-малко неточности, а сценарият от началото на първата част се повтори, тъй като двете си размениха по още един пробив. Ключов се оказа седмия гейм, когато Вики спаси няколко брейк точки и изравни за 4:4, а оттам насетне заигра безпогрешно и затвори откриващия сет със серия от 3 последователни гейма.

Зигемунд продължаваше да играе под нивото на опонентката си, от което Томова се възползва още по-умело. Сервис играта на топ тенисистката ни бе почти безпогрешна, което беше основната причина софиянката да наложи тотална доминация над ветеранката. Родната ни представителка поведе с ранен пробив и към края го дублира, за да запише една от най-големите победи в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Втори WTA 1/2-финал в кариерата: Безупречна Томова срази бивша №27 и е сред топ 4 в Рабат! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | виктория томова | лаура зигемунд | Обзори | рабат

Коментари





Следвайте ни в Facebook