Вторият поставен е аут: Вдъхновен Рууд преодоля Зверев и болката и е 1/2-финалист в Маями!

от в 05:58 на 31.03.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд възвърна най-добрата си форма и е готов за нови успехи, след като на два пъти от началото на годината страдаше от контузии, които му попречиха да се представя пълноценно в своите мачове. Норвежецът през тази седмица взима участие на Мастърс 1000 турнира в Маями и демонстрира добре познатото ни високо ниво в играта си, като напълно заслужено достигна фазата на четвъртфиналите, където го очакваше сблъсък с бившия финалист от надпреварата Александър Зверев. Германецът от своя страна не оправдава големите очаквания, които му биваха възлагани за старта на новия сезон след успешния край на миналогодишния, като представянето му бива на приливи и отливи, а най-запомняща се остава злощастната случка на турнира в Акапулко.

Световният номер 8 пое инициативата рано в двубоя, което му позволи да определя темпото на игра и с добра вариативност в ударите си съумяваше да поддържа контрола над събитията на корта. Рууд даваше своя максимум в хода на всяко едно разиграване и в даден момент изпита остра болка, като бе повикан физиотерапевт на корта, но кадарът на ,,Академия Надал" се завърна още по-силен и триумфира след 6:3 1:6 6:3, записвайки рекорден успех предвид ранкинга на своя противник. В полуфиналите на турнира в ,,Магичния град" за скандинавеца предстои да се изправи срещу Франсиско Серундоло, който изживява същинска приказка на кортовете във Флорида.

Рууд стартира ударно двубоя, след като оказа сериозен натиск върху колебливия сервис на германеца и с отлична акция в атака си осигури ранен пробив аванс. Норвежецът неспирно покачваше нивото си в моментите на собствено подаване и след едва две загубени точки на начален удар логично записа откриващия сет на сметката си.

Зверев изглеждаше опрян до стената в гейма даващ началото на втората част, като му се наложи да отразява брейкболи на няколко пъти, но благодарение на мощни сервиси се справи отлично. По всичко личеше, че след този момент златният медалист от Токио придоби нужната доза увереност и започна да трупа пунктове в актива си. Броени минути по-късно неразположение от физическо естество при норвежеца сложи край на всякаква интрига в сета и Зверев изравни резултата в отделните части.

В паузата между сетовете световният номер 8 се нуждаеше от услугите на физиотерапевт, който мигновено отстрани болката му в десния крак, за да може да бъде конкурентоспособен в решителната част. Рууд още от самото начало се представяше на върха на възможностите си и след добра офанзива от мощни форхенди си завоюва ранен пробив. Настроението в играта на норвежеца се движеше във възходяща линия, което изиска най-доброто на което е способен световният номер 4, но той не съумя да предложи нещо различно от нерешителни действия, които бяха добре дошли точки в сметката на представителя на ,,Академия Надал". Рууд веднъж набрал инерция, не можеше да бъде спрян, като скоро след това достигна мачбол и го реализира с ас, за да се класира на дебютен полуфинал от сериите ,,Мастърс" на твърди кортове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вторият поставен е аут: Вдъхновен Рууд преодоля Зверев и болката и е 1/2-финалист в Маями! Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | каспър рууд | мастърс 1000 | мастърс маями | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook