Въпреки неучастието в Торонто: Григор Димитров отбелязва изкачване в световната ранглиста

от в 09:31 на 14.08.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров отбелязва изкачване в световната ранглиста, въпреки че не игра през миналата седмица. Първата ни ракета трябваше да вземе участие на Мастърса в Торонто и дори фигурираше в жребия за основната схема, но беше възпрепятстван от болки в областта на гърба.

Все пак това няма да повлияе негативно на класирането на най-добрия български тенисист и той дори ще премине с една позиция напред, тъй като Хуберт Хуркач се раздели с цели 510 точки от актива си, тъй като не може да защити миналогодишния си финал.

По този начин Димитров вече е световен номер 19, което е негово върхово постижение от миналия август насам, а полякът остава на само пет точки зад него. Григор от днес разполага с 1690 пункта за световното подреждане и е на цели 305 точки зад Лоренцо Музети, който заема 18-тата позиция към момента.

Добрите новини за родния ни представител са, че днес започва неговата любима надпревара в Синсинати, където е бивш шампион, така че наглед има добри шансове да съкрати пасива си спрямо играчите, които са по-напред в класацията от него, имайки се предвид как българинът през миналия сезон отпадна още на старта в американския град.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Въпреки неучастието в Торонто: Григор Димитров отбелязва изкачване в световната ранглиста Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook