Въпреки силното начало на сезона: Андреев бе повален от бивш №45 на Чаланджъра в Германия

от в 19:25 на 02.02.2023
Мирела Николова

Адриан Андреев стартира по отличен начин сезона си, след като на Аустрелиън Оупън направи своя дебют в квалификациите на надпревара от Големия шлем, където записа две поредни победи и бе едва на крачка от класиране за основната схема. Българинът пренесе страхотните си изяви и на тазседмичния Чаланджър турнир в Кобленц, постигайки успех на старта над Даниел Масур.

За съжаление обаче, сънародникът ни не успя да направи нова успешна крачка в германския град, след като през днешния ден инкасира двусетово поражение от бившия №45 в света Максимилиан Мартерер, който по настоящем заема 157-ата позиция в световната ранглиста. След по-малко от 90 минути местният представител сломи съпротивата на родния ни тенисист и го елиминира от битката за трофея след 6:3 6:3. 

Ади стартира бавно срещата и след поредица от непредизвикани неточности инкасира пробив още в дебютното си подаване и изостана с 0:3 на първата почивка. От своя страна, германецът демонстрираше забележителна стабилност на собствен начален удар и рядко позволяваше на софиянеца да спечели точка при посрещане, което му позволи да опази преднината си до края на сета и да открие сметката си в общия резултат.

В началото на втората част бившият №45 претърпя спад в представянето си, от който нашето момче не пропусна да се възползва, за да реализира пробив, повеждайки с 2:0. В следващите минути обаче съотношението на силите изцяло се промени и Мартерер наложи пълната си доминация, за да осъществи обрат до 4:2 в своя полза, а след нов пробив в деветия гейм успя да подпечата и крайната си победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки силното начало на сезона: Андреев бе повален от бивш №45 на Чаланджъра в Германия Мирела Николова
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook