Въпреки втория шанс: Томова допусна разгром срещу бивша №40 в основната схема в Бирмингам

от в 17:40 на 21.06.2023
Мартин Петков

Виктория Томова получи своя втори шанс за участие в основната схема на силния WTA 500 турнир в Бирмингам, след като попадна в същинската фаза на турнира под формата на "щастлива губеща", но не се възползва от възможността си и напусна надпреварата още на старта. Първата ни ракета при дамите се изправи срещу квалификантката Тереза Мартинцова, която надви на клей преди два месеца, за да завоюва титлата на състезанието в Сарагоса, ала през днешния ден чехкинята взе своя реванш от сънародничката ни и се наложи над нея в последователни сетове - 6:1 6:3. С успеха си световната номер 122 се класира за втория етап в британския град, където ѝ предстои да срещне топ поставената в схемата - Барбора Крейчикова.

Началото на двубоя се оказа изпълнено с негативи за българката, която трудно оставаше равностойна на опонентката си в разиграванията и грешеше значително повече от рутинни позиции, което имаше основополагащо значение за инкасирането на два поредни пробива от страна на Вики още в първите минути на мача. Томова обаче не остана безучастна към случващото се и се мобилизира, като подобри ретурите си и стана по-агресивна, което допринесе за осъществяването на рибрейк, ала светкавично Мартинцова се реабилитира, отмъквайки за трети път в рамките на сета подаването на софиянката, и направи първата крачка по пътя към победата.

Стартът на втората част пък се превърна в идентичен на този на срещата, след като неточностите в представянето на родната ни представителка взеха връх над нея и тя на бърза ръка изостана назад в резултата с пробив. Постепенно с течение на времето световната номер 80 съумя да подобри качеството на своите отигравания и взе превес по отношение на реализираните печеливши комбинации, което доведе до възстановяване на паритета при 3:3, ала оттам насетне чехкинята вдигна оборотите и не отпусна повече нито гейм на Вики, за да узакони разгромния си триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки втория шанс: Томова допусна разгром срещу бивша №40 в основната схема в Бирмингам Мартин Петков
Теми:  
wta | бгтенис | бирмингам | виктория томова | тереза мартинцова

Коментари





Следвайте ни в Facebook