Върхът е все по-близо: Сабаленка мина с лекота през финалистка от Шлема и е сред топ 8 в Пекин

от в 08:14 на 02.10.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка се класира за 1/4 финалите на турнира в Пекин. Световната номер 2 записа победа двусетова победа срещу бившата "мейджър" финалистка, Мадисън Кийс, надгравайки я с категоричното 6:4 6:3 за 1 час и 6 минути игрово време, като вече е на само две победи от това да изпревари Ига Швьонтек на върха в годишната ранглиста.

С този успех Сабаленка удължи победната си серия на 15 поредни мача, а във финалната осмица тя би могла да се изправи срещу Каролина Мухова, срещу която е загубила последните си два мача, стига чехкинята да победи представителката на Испания, Кристина Букша.

Срещата започна равностойно, но фаворитката не се нуждаеше от много време да намери най-добрата си игра и да реализира пробив още в третия гейм. Въпреки неприятната ситуация, в която се намираше бившата членка на топ 10, то тя съумя да изравни резултата при 3:3, но впоследствие не съумя да затвърди пробива и веднага след това Сабаленка си върна преднината в резултата, като този път не остави шансове на съперничката си и спечели първия сет.

Втората част започна аналогично. Топ поставената отново си осигури преднина от брейк за 2:1, само че Кийс отново изглеждаше готова да бъде конкурентна на шампионката от US Open и се върна в битката за 3:3.

Реакцията на трикратната "мейджър" шампионка не закъсня и тя отново пое инициативата, за да не загуби гейм повече до края на двубоя и така да намери място сред последните 8 в надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Върхът е все по-близо: Сабаленка мина с лекота през финалистка от Шлема и е сред топ 8 в Пекин Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | мадисън кийс | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook