Възходите и паденията на Григор Димитров досега през сезона

от в 13:49 на 08.06.2021
Tennis.bg

Заговори ли се за тенис, веднага ще открием достатъчно специални анализатори, които да обяснят какви са точните проблеми на Гришо и защо не е на висотата, в която се намира. Впрочем това вече е правено от хора като самия Андре Агаси, който така или иначе призна, че не разбира какво се случва, когато хасковлията излезе на терена, като преди това е демонстрирал невероятни качества по време на тренировка и това също не беше добър ход. Веднага се появиха и легендите за психиката, както и още много други подробности, които не са особено приятни.

Да критикуваме, е особено лесно, очевидно е, че всеки го прави, но пропускаме една много важна подробност – Григор е напълно сам в този спорт, същото може да заяви и Пиронкова – атлетите ни плуват сами в една много враждебна среда, където всичко е позволено, особено с наградни фондове от няколко милиона долара.

И макар да среща критики, можем да забележим, че хасковлията получава винаги вниманието на аудиторията. Анализаторите посочват активност в winbet мобилно приложение при всяка негова среща,  като някои ревностно следят и представянето му напред, а тази година ще открием, че ситуацията е доста цветна.

Стартът в Мелбърн сигурно беше изненада за всички. След два добри мача, при това с не толкова застрашаващи тенисисти, Гришо успя да се справи и да стигне до четвъртфиналите, където за много неприятна изненада се срещна с номер 80 в класирането - Корентен Муте. Не знаем какво се случи, но французинът изтегли правилните карти и сложи край на родното участие в турнира. След това трябва да видим изпълненията на Аустрелиън Оупън, където Григор успя да премине през някои много интересни опоненти. Пабло Кареньо Буста и Доминик Тийм заемаха доста добри позиции в класирането, докато не забележим, че на четвъртфиналите не пристигна Аслан Карацев. Номер 114 в класирането успя отново да сложи край на приказката и точно тук започнаха да се налагат нервите, които не сме искали да виждаме. Впрочем Григор имаше доста добри шансове да изненада аудиторията, но уви.

В Акапулко видяхме две много добри победи и отново на четвъртфиналите имаше среща с Лоренцо Музети - номер 120 в класирането, с когото приказката да свърши. Турнирът от сериите Мастърс в Маями започна и свърши само с един мач - Камерън Нори. Ще открием, че феновете сигурно се чудят къде са толкова търсените млади надежди в родния тенис и защо още не сме ги открили? Разбираме емоцията, но създаването на кадри като Григор е малко по-трудна задача и изисква време не само за откриването, но и за каляването им на терена. Точно по тази причина трябва да оценяваме повече хасковлията.

В Монте Карло сражението беше доста добро и очаквахме по-интересни изненади, докато не се падна Рафаел Надал, именно той поряза феновете в този турнир. В Мадрид станахме свидетели на още една неприятна изненада в лицето на номер 54 - Лойд Харис. Рим и Женева не се различават много по участие, следователно трябва да помислим  много обстойно какво се случва.

Експертите са на мнение, че не трябва да злоупотребяваме толкова много и да чешем езиците си с Гришо, има разумна причина - все пак се възстановяваше от коронавирус, а той винаги оставя някакви следи. Не трябва да бъдем критични и по още една причина, идват по-сериозните турнири и точно там ще се очаква по-агресивното представяне, както и възможността за промяна на крайното класиране. Дори и да не сме доволни, нямаме никакво право за критика,  все пак не играем ние, а той, следователно всеки успех е ценен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходите и паденията на Григор Димитров досега през сезона Tennis.bg
Теми:  
любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook