Възходът на Креси продължава: Надви Иснър в мач със 70 аса!

от в 09:01 на 18.01.2022
Калоян Соколов

Максим Креси се превърна в една от голмите изненади на настоящия сезон, достигайки до финала на ATP 250 надпреварата в Мелбърн. Повечето специалисти  очакваха това да бъде еднократно избухване, тъй като американецът проповядва твърде остарял игрови стил и никой не вярваше, че може да го наложи на най-високото ниво. 

Световният номер 70 обаче беше на съвсем друго мнение и впоследствие достигна до четвъртфиналите в Сидни, а днес постигна една от най-големите победи в кариерата си, надигравайки своя сънародник Джон Иснър в петсетова драма - 7:6(2) 7:5 6:7(4) 6:7(4) 6:4. Двамата гиганти пласираха общо 70 директни точки от сервис в хода на сблъсъка, само че Креси съумя да отмъкне противниковото подаване на два пъти и заслужено продължава към следващия кръг, в който го очаква битка с непобедения през 2022-ра - Томаш Махач.

Първият сет не се разви по очаквания сценарий, тъй като Иснър вземаше топката много рано от ретур и имаше цели пет възможности да осъществи пробив, ала непоставеният играч отговаряше с отлично изградени акции в близост до мрежата и съумя да достигне до тайбрек, където не остави шансове на по-опитния състезател. 

Втората част не предложи особено много разигравания и всеки от играчите се стремеше да завърша точката с първия удар след сервиса, само че бившият член на топ 10 изпита неочаквани трудности при последното си подаване в сета, когато сбърка няколко рутинни минаващи удари и трябваше да прави пълен обрат, ако иска да остане в тазгодишния Аустрелиън Оупън.

Иснър не се притесни от ситуацията и просто беше безкомпромисен от начален удар, докато Креси допускаше сериозно количество двойни грешки в най-неподходящите моменти. Психологическото предимство на 22-рия поставен даде своето отражение в последвалите два тайбрека и имахме пълен паритет в общия резултат.

Решителната част вървеше гейм за гейм, като по-нискоранкираният състезател рискуваше при всяка възможност на посрещане и това му се отплати при 4:4, когато изстреля няколко неспасяеми уинъри и реализира решителен пробив, с който си гарантира победата в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът на Креси продължава: Надви Иснър в мач със 70 аса! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | джон иснър | максим креси | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook