Възраждането продължава: Циципас разгроми олимпийския вицешампион и е 1/2-финалист в Монако!

от в 13:43 на 12.04.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас направи четвърти пореден безупречен мач на Мастърса в Монте Карло и ще играе за трети път в полуфиналите на турнира. 2-кратният шампион отстрани Александър Зверев през вчерашния ден, за да запише дебютна победа над топ 5 представител през сезона, а днес се справи с Карен Хачанов, който надви Даниил Медведев в осминафиналната фаза - 6:4 6:2. Така Циципас вече има смазващия рекорд от 8:1 победи в преките си сблъсъци с олимпийския вицешмапион от Токио и е на само една победа от завръщане в топ 10, като за целта ще трябва да надиграе един измежду Яник Синер и Холгер Руне и така да се класира за финала на състезанието.

Двубоят започна отлично за световния номер 12, който веднага проби съперниковия сервис, но последваха няколко бързи грешки от ракетата на Стефанос и руснакът постигна моментален рибрейк. Циципас обаче продължаваше да диктува събитията в срещата и играеше форхенд от всяка една точка на корта, а 15-тия поставен не съумяваше да контрира атаките на балканеца и отново инкасира брейк, който гъркрът задържа до последно и така се поздрави с успеха в откриващия сет.

Втората част започна напълно равностойно, а Хачанов се опита да поеме инициативата и вече търсеше непрекъснато линиите, но грешките бяха далеч повече от успешните отигравания. Това доведе до брейкбол в полза на Циципас при 1:1 гейма, а макар руснакът да го отрази успешно и да съумя да поведе с 2:1, то той не взе нито гейм повече до края на сблъсъка и победата беше рутинно спечелан от 2-кратния шампион, чиито усилия бяха възнаградени след едва 1 час и 23 минути престой на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възраждането продължава: Циципас разгроми олимпийския вицешампион и е 1/2-финалист в Монако! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карен хачанов | монте карло | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook