Възстановяването на Надал върви добре, със сигурност ще е е готов за Абу Даби

от в 18:06 на 30.11.2018
Калоян Пламенов

Турнирният директор на демонстративния турнир Mubadala World Tennis Championship в Абу Даби Вики Гунарсон обяви, че Рафаел Надал е потвърдил участие и е очакван с нетърпение за началото на надпреварата. 

Матадора в момента се възстановява след операция, но все пак се очаква да се впусне в надпреварата, която ще се проведе към края на тази календарна година и която ще може да му послужи за подготовка, за новия сезон.

"Рафа ни е потвърдил, че ще играе в Абу Даби. Неговото възстановяване върви по правилния начин и той ще бъде на корта през декември. Неговият агент Карлос Коста също ми потвърди, че Надал ще играе в турнира. Опитахме се да вкараме надпреварата в календара на ATP, но в момента това не е възможно. Винаги гледаме какъв е най-добрият формат на турнира, а сегашният определено работи много дорбе", обяви Гунарсон.

Турнирният директор изрази надежда, че Роджър Федерер отново ще играе в надпреварата, след като не е играл в нея от 2011 година насам. Имаше информации, че отношенията му с IMG са влошени и това е причината, но тези спекулации бяха опровергани.

"Надявам се един ден Роджър да се завърне в Абу Даби и да играе отново в турнира. Неговите отношения с IMG са добри и той е добър приятел на компанията. Той винаги е харесвал да се състезава в турнира, но в момента не отговаряме добре на неговия график. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възстановяването на Надал върви добре, със сигурност ще е е готов за Абу Даби Калоян Пламенов
Теми:  
рафаел надал | тенис | тенис новини | тенис турнир в абу даби

Коментари





Следвайте ни в Facebook