Winston-Salem: Тиафо спря устрема на Мъри и продължава към 1/8-финалите

от в 07:48 на 25.08.2021
Владислав Риждов

Франсис Тиафо изигра солиден мач и наигра Анди Мъри, за да се класира за осминафиналната фаза на Winston-Salem. Американецът не даде сет на бившия номер 1, надделявайки с 7:6(4) 6:3.

Двамата започнаха срещата с равностойна игра, като взимаха рано топката след отскока и така успяваха да печелят безпроблемно своите геймове. В средата на частта Тиафо пръв достигна до три точки за пробив, но Мъри не се пропука и спечели сервиса си. Именно на сметката на шотландеца бяха следващите сериозни шансове в сета. При 5:4 в своя полза Мъри поведе с 15:40, осигурявайки си два сетбола. Тиафо обаче показа хладнокръвие и разочарова съперника си, за да изравни за 5:5. В тайбрека световният номер 51 взе рано инициативата и не остави шансове на Мъри, като по този начин откри общия резултат.

Във втората част Тиафо определено изглеждаше по-свежият от двамата на корта. Американецът пречупи рано подаването на Мъри, губейки само две точки на собствен сервис в първите си три гейма. Не след дълго Тиафо проби още веднъж своя опонент и направи задачата на шотландеца непосилна, повеждайки с 5:1, ала Мъри продължи да се бори и успя да намали пасива си. Все пак това не бе достатъчно и след час и 48 минути Тиафо се поздрави с успеха.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Winston-Salem: Тиафо спря устрема на Мъри и продължава към 1/8-финалите Владислав Риждов
Теми:  
анди мъри | обзор | тенис турнир в уинстън сейлъм | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook