WTA 1000 турнира в Торонто: Томова с потенциален дебют срещу миналогодишната финалистка

от в 13:42 на 04.08.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова за пръв път в своята кариера ще има шанса да играе в основната схема на WTA 1000 надпреварата в Торонто. Българката прави най-добрия сезон в своята кариера и в момента заема свотя рекордна 46-та позиция в световната ранглиста, а мястото в топ 50 е предпоставка за Вики да може да играе на всеки един от големите турнири в женския професионален тенис.

Томова само преди няколко дни завърши своето олимпийско участие в Париж, което приключи с достигане до втория кръг и достойно представяне срещу 11-тата поставена Ема Наваро, която я надви в 3-сетова битка. Вики пък очевидно няма никакво намерение да се отдава на почивка и иска да продължи серията си от страхотни турнирни резултати, като е решила веднага да отпътува към Канада и да започне сезона си на твърди кортове.

Първата ни ракета при дамите има късмета в първия кръг да се изправи срещу тенисистка преминала през квалификациите, където топ имената са това на Южени Бушар, Кристина Младенович, Алиша Паркс, Бернарда Пера и Тейлър Таунзенд. Още във втори кръг обаче нашата сънародничка би могла да премери сили с Людмила Самсонова, която е финалистка в турнира от миналия сезон.

Световната номер 13 надви Томова със 7:6(2) 6:3 на силния турнир в Дубай през този сезон, а единствената победа на българката над шестата поставена датира от 2019-та година. В тази осмина попаднаха още Онс Жабер и Наоми Осака, които ще се изправят една срещу друга на старта, като четвъртината е предвождана от топ поставената Коко Гоф, а също така трябва да отбележим присъствието на действащата шампионка - Джесика Пегула.

Голямата фаворитка в долната половина е втората поставена Арина Сабаленка, като Беатриз Хадад Мая е първата поставена на нейния път, а бившата шампионка и местна любимка, Бианка Андрееску е възможно препятствие за Сабаленка в 1/4-финалите. В тази половина попаднаха още имена от ранга на Елина Свитолина, Ема Наваро, Йелена Остапенко и Марта Костюк, а също така трябва да отбележим, че Ига Швьонтек, Елеена Рибакина, Маркета Вондроушова и Жасмин Паолини се отказаха преди тегленето на жребия.

Пълен жребий за WTA 1000 надпреварата в Торонто:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
WTA 1000 турнира в Торонто: Томова с потенциален дебют срещу миналогодишната финалистка Калоян Соколов
Теми:  
wta | виктория томова | жребий | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook