WTA Chicago: Елина Свитолина и Ализе Корне си осигуриха двубой за трофея

от в 08:58 на 28.08.2021
Владислав Риждов

Елина Свитолина може да отиде в Ню Йорк като шампионка, след като се класира за финала на турнира в Чикаго, само броени часове преди старта на US Open. Световната номер 6 изигра труден мач срещу Ребека Петерсон, но в крайна сметка надделя над шведката с резултат 6:1 (4)6:7 6:3.

Свитолина не остави съмнение в доминацията си по време на откриващия сет. Украинката на бърза ръка отвори дистанция в резултата, повеждайки с 4:0, а до края даде само гейм на съперничката си, за да открие сметката си в общия резултат. През втората част Петерсон успя да изравни силите на корта, а дори поведе с ранен брейк в резултата. В самия край обаче фаворитката в мача намери сили да възстанови паритета и двете трябваше да изиграят тайбрек. В него световната №59 показа хладнокръвие и след като поведе с 6:1 точки, тя затвори уверено втория сет в своя полза.

В решителната част Свитолина отново бе по-инициативната на корта. Топ поставената в схемата пречупи рано сервиса на Петерсон, а след това се справи и с точки за пробив. Впоследствие двете продължиха да поддържат разликата от само един брейк, ала в самия края Свитолина за втори път наказа съперничката си, като с това сложи точка на спора в срещата.

Ализе Корне също трябваше да се потруди, преди да си гарантира място в битката за титлата. Французойката направи обрат срещу Варвара Грачева - 4:6 6:1 6:0 и така се присъедини към Елина Свитолина във финалната среща.

Двете стартираха срещата с размяна на пробиви, ала след това 88-мата в света се отскубна в резултата, повеждайки с 4:1. В самия край Корне съумя да навакса изоставането си, но когато сервираше за изравняването на резултата, допусна нов спад и така първата част отиде на сметката на Грачева. Изглеждаше обаче че намиращата се под №68 Корне бързо е забравила случилото се в откриващата част. Френската състезателка тотално обезличи играта на опонентката си в последвалите два сета, като и даде общо един гейм, поздравявайки се с ценен успех преди началото на заключителния Шлем за годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA Chicago: Елина Свитолина и Ализе Корне си осигуриха двубой за трофея Владислав Риждов
Теми:  
wta | ализе корне | елина свитолина | обзор | тенис турнир в чикаго | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook