WTA Финалите във Форт Уърт: Кои тенисистки от група B се класираха на 1/2-финалите?

от в 08:04 на 05.11.2022
Калоян Соколов

Тази нощ се изиграха решителните сблъсъци от група B на WTA Финалите във Форт Уърт, като интригата се криеше в това коя измежду Арина Сабаленка и Онс Жабер ще се класира напред. Беларуската тенисистка тряваше първа да излезе на корта срещу останалата без шансове да продължи Джесика Пегула, докато тунизийката беше изправена пред тежката задача да премери сили с лидерката в потока - Мария Сакари.

В крайна сметка Сабаленка изнесе изключително силен мач срещу местната представителка и я надигра със 6:3 7:5, а по този начин застави Жабер да спечели с 2:0 сета, за да има шансове за продължаване в турнира. Всъщност полуфиналистката от US Open не изоставаше за нито един момент в резултата, а макар световната номер три винаги да съумяваше да навакса пробивите си изоставане, то веднага следваше нов силен период в играта на седмата поставена и нейната мощ от дъното на корта се превърна в абсолютно непреодилими препятствие за Пегула.

Впоследствие пък Мария Сакари не остави никакви съмнения в превъзходството си над другите тенисистки в хода на изминалите дни, тъй като записа третата си поредна победа и спечели групата по безапелационен начин, завършвайки я с перфектен баланс. Финалистката от Гуадалахара разгроми Онс Жабер с крайното 6:2 6:3, като още след откриващата част стана ясно, че втората в света няма шансове за продължаване напред и на практика двубоя оттам насетне се доиграваше, а Сакари нямаше трудности с това да запише шести пореден сет на своята сметка от началото на състезанието.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA Финалите във Форт Уърт: Кои тенисистки от група B се класираха на 1/2-финалите? Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | джесика пегула | мария сакари | Обзори | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook