WTA класация: Огромен скок за шампионката от Ролан Гарос

от в 07:32 на 14.06.2021
Диана Андреева

Ролан Гарос 2021 при дамите се разви по много интересен начин, с оглед, че в 1/4-финалната фаза на турнира нямаше нито една състезателка от топ 20 на световната ранглиста. Надпреварата предостави серия от изненади, включително и оттеглянето на шампионката от Australian Open 2021 Наоми Осака. Японката се отказа след серия от скандали, породени от решението и да не дава пресконференции в хода на събитието. 

След обновяването на WTA класацията промени в топ 10 няма, но за сметка на това Барбара Крейчикова се изкачва с впечатляващите 18 позиции, за да може за първи път в своята кариера да бъде сред 15-те най-добри в Тура според ранглистата. Финалистката на Ролан Гарос Анастасия Павлюченкова достига до 19-то място и с това става първа ракета на страната си.

Тийнейджърката Кори Гоф върви все по-уверено към челните позиции в класацията. От днес тя е на 23-то място, което е и най-високата й позиция до момента в кариерата й. Нов личен рекорд и за Паола Бадоса, която вече е номер 33, както и за Джесика Пегула - 26. За сметка на това обаче Маркета Вондрушава отстъпва с цели 20 позиции и по този начин напуска първите 40 при дамите. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
WTA класация: Огромен скок за шампионката от Ролан Гарос Диана Андреева
Теми:  
wta | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook