WTA ранглиста: Леки промени в топ 10, скок за шампионките от миналата седмица

от в 03:54 на 18.07.2022
Мирела Николова

След края на Откритото първенство на Великобритания повечето от топ състезателките избраха да си вземат почивка от тениса, което предполага минимални размествания при днешното обновяване на световната ранглиста при дамите. В челото на класацията не се наблюдават промени, тъй като върхът продължава да бъде окупиран от Ига Швьонтек, разполагаща с близо двойно по-голям точков актив в сравнение със своята подгласничка Анет Контавейт. Плътно зад нея се нарежда Мария Сакари, а топ 5 се допълва още от Паула Бадоса и Онс Жабер, като разликите помежду им са пренебрежимо малки.

Единствената промяна през днешния ден в топ 10 е свързана с изкачването на Джесика Пегула до шестата позиция, което е и нейното върхово класиране в кариерата досега. Това се случва за сметка на Даниел Колинс, която отстъпи още на старта в Лозана и губи едно място, като вече се намира под №7 в подреждането.

Най-голям прогрес бележат шампионките от надпреварите от категория WTA 250, които се проведоха през изминалата седмица - в Будапеща и Лозана. Финалът в унгарската столица противопостави две тенисистки извън първите 100 на света, от който като победителка излезе Бернарда Пера и това ѝ дава възможност да се изкачи с 49 места до 81-вата позиция. Титлата от турнира в Лозана пък стана притежание на бившата №14 Петра Мартич, която днес също отбелязва сериозен скок от 30 позиции до №55 в класирането.

Официалната ранглиста на WTА можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Леки промени в топ 10, скок за шампионките от миналата седмица Мирела Николова
Теми:  
wta | Бернарда Пера | ига швьонтек | петра мартич | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook