WTA ранглиста: Пиронкова запазва позиция, нов спад за Осака в подреждането

от в 06:40 на 04.10.2021
Диана Андреева

Само няколко дни ни делят от началото на последния за годината Мастърс турнир в Америка - BNP Paribas Open. Надпреварата ще събере на едно място сериозна част от елита на женския професионален тенис, но за да бъдат уверени, че ще са в оптимална форма за събитието, немалка част от състезателките се включиха в подготвителните надпревари през изминалата седмица. 

Цветана Пиронкова за последно взе участие в US Open 2021, където за съжаление обаче не съумя да повтори постигнатото през миналия сезон и съответно загуби голямо кобичество точки и с това - места в подреждането. Сега Пиронкова е номер 183, което я прави втора ракета на стараната ни, тъй като Викория Томова е номер 114. Изабелла Шиникова пък изигра наистина силна една седмица в Сантарем, където отпадна на полуфинал и заслужено скочи до номер 250.

Шампионката от Чикаго Гарбинье Мугуруса не само, че добавя нов трофей към колекцията си, но и се изкачва в световната ранглиста при днешното й обновяване. В момента испанката вече е номер шест в подреждането на WTA, с което Елина Свитолина е изместена с една позицея назад. Това не е и единствената прамяна в топ 10, тъй като Мария Сакари подобрява личния си рекорд с достигане до деветота място, а Белинда Бенчич е обратно сред челната десетка.

Наоми Осака записва пореден спад в класирането си. Проблемите за японката нямат край, като психическата й нестабилност я принуди да пропусне сериозна част от календара през тази година и затова в момента тя е под номер 12. На Онс Жабер и Ема Радукану обновяването на подреждането им носи поводи за радост, тъй като достигат до върховите си съответно 14-о и 21-во място, а може би най-приятни са новините за Алисън-Вай Уйтванк - шампионката от Нур-Султан, която скача с цели 35 позиции и вече е 54-та ракета на женския Тур.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Пиронкова запазва позиция, нов спад за Осака в подреждането Диана Андреева
Теми:  
wta | виктория томова | Гарбинье Мугуруса | наоми осака | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook