WTA ранглиста: Сабаленка диша във врата на Швьонтек, Вики Томова е отново сред първите 50

от в 09:10 на 14.10.2024
Елеонора Александрова

WTA 1000 надпреварата в Ухан е вече в историята, а с това настъпиха и немалко интересни размествания в ранглистата при дамите,

Битката за първото място при дамите за годината се очертава да е повече от интересна. Ига Швьонтек продължава да води с 9785 точки, ала шампионката в Ухан, Арина Сабаленка е вече на само 69 пункта от най-голямата си съперничка, което означава, че всичко ще се реши на WTA Финалите. 

Коко Гоф измества Джесика Пегула от челната тройка, след като достигна до полуфиналите в китайския мегаполис. Гоф вече е с 5973 точки , докато нейната сънародничка е с 5785 пункта.

След Пегула в ранглистата са съответно Елена Рибакина, Жасмин Паолини, Кинуен Женг, Ема Наваро и Даниел Колинс, а единствената новост в топ 10 е 10-тото място на най-добрата бразилска тенисистка - Беатрис Хадад Мая. 

Сериозен прогрес и за изненадата на турнира в Ухан, Синю Уанг, която бе 51-ва по време на надпреварата, ала достигна до дебютния си WTA 1000 полуфиналите и заслужено ще влезе сред първите 40, като вече е под номер 39 в световната ранглиста.

Виктория Томова запазва мястото си в топ 50, след като достигна до втория кръг на турнира и през тази седмица ще заема 49-тото място в класацията.

Тенисистките, които тази седмица записага рекордни класирания са Анна Калинская (12), Магдалена Фрех (24), Ребека Срамкова (52), Рената Сарасуа (71), Хейли Баптист (80) и Олга Данилович (86).


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Сабаленка диша във врата на Швьонтек, Вики Томова е отново сред първите 50 Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | виктория томова | ига швьонтек | ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook