Монреал: Нишикори повали най-добрия тийнейджър в света за първа Мастърс победа от 3 години!

от в 23:09 на 06.08.2024
Калоян Соколов

Операция на бедрото, коляното и глезена - през всичко това трябваше да премине Кей Нишикори през последните 3 години. Бившият номер четири отсъстваше изцяло от професионалния тенис между 2021-ва и 2023-та, а завращането му през миналия сезон също беше съпъствано от немалко физически проблеми, което го ограничи оттогава досега да изиграе едва 8 професионални надпревари.

Всичко това обяснява защо в момента азиатецът заема 576-то място в световната ранглиста, но днес 34-годишният ветеран демонстрира, че все още може да се съревновава с най-добрите и съумя да преодолее съпротивата на младата американска звезда Алекс Микелсен, за да се класира за втория кръг на Мастърса в Монреал - 3:6 7:5 6:4 за 2 часа и 34 минути игрово време.

Така бившият финалист в турнира записа своята първа победа в сериите "Мастърс" от цели 3 години насам и във втория кръг ще премери сили с осмия поставен Стефанос Циципас, като двамата са си разменили по един успех в съперничеството си.

12-кратният ATP шампион още в самото начало демонстрира, че не е забравил да играе на най-високото ниво и се откъсна напред с 3:1, но тийнейджърът сякаш уби интригата в двубоя, печелейки следващите 5 гейма, за да се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Световният номер 55 продължи да доминира на корта и проби на нула за аванс от 3:2 във втората част, само че "Самурая" не беше казал последната си дума и можеше за пръв път от дълго време насам да се насладим на неговото ранно вземане на топката и мълниеносни ретури, които му позволиха два пъти подред да отмъкне съперниковия сервис и по този начин да вкара срещата в решителен трети сет.

Там двамата играчи вървяха равностойно до 5:4 гейма в полза на ветерана, когато Микелсен видимо усети напрежението от това да сервира за оставане в мача и японецът сложи точка на спора с неспасяем форхенд по диагонала.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Монреал: Нишикори повали най-добрия тийнейджър в света за първа Мастърс победа от 3 години! Калоян Соколов
Теми:  
atp | кей нишикори | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook