WTA ранглисти: Гоф изпревари Сабаленка; огромен скок за Мира Андреева и финалистката Паолини

от в 01:30 на 10.06.2024
Елеонора Александрова

Надпреварата в Ролан Гарос ни предложи множество изненади при жените, ала Ига Швьонтек съумя да спечели третата си поредна титла във френската столица. С това настъпиха немалко промени в ранглистата при дамите.

Швьонтек продължава да стои безапелационно на върха. Полякинята вече има актив от 11695 точки и е с близо 4 хиляди пункта пред Коко Гоф, която измества Арина Сабаленка и вече е по номер 2 в света.

Елена Рибакина остава четвърта, а Маркета Водрушова ще направи своя дебют в топ 5, след като се класира за финалната осмица, а от своя страна Джесика Пегула, която не взе участие в надпреварата ще остане шеста.

Финалистката на Ролан Гарос, Жасмин Паолини, ще бъде в челната десетка за първи път в кариерата си, като ще бъде под номер 7. За сметка на това, Даниел Колинс ще напусне топ 10, след като претърпя неочаквано поражение от квалификантката Олга Данилович още във втория кръг.

Кинуен Женг ще остане 8-ма, а Мария Сакари, която също отпадна рано от надпреварата, ще отстъпи с две позиции и ще е под номер 9. Онс Жабер ще затвори първата десетка.

Мира Андреева, която сензационно надви Арина Сабаленка, и стана най-младата "мейджър* полуфиналистка от 1997-ма година насам ще запише най-доброто си класиране, като от днес тя ще е 23-та, изкчавайки се с 15 позиции.

Други тенисистки, които ще могат да се похвалят с най-добър резултат в ранглистата са: Марта Костюк (17), Емма Наваро (18), Клара Бюрел (42), Моюка Учийма (76) и Олга Данилович (107).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглисти: Гоф изпревари Сабаленка; огромен скок за Мира Андреева и финалистката Паолини Елеонора Александрова
Теми:  
wta | жасмин паолини | коко гоф | мира андреева | ранглисти | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook