WTA ранглисти: Скок от 22 места за шампионката Крейчикова; Паолини вече е в топ 5 на света

от в 07:38 на 15.07.2024
Елеонора Александрова

Уимбълдън за поредна година ни предложи множество изненади при дамите. Барбора Крейчикова стана осмата различна шампионка на Шампионата през последните осем издания, докато Жасмин Паолини достигна до финала, като до тази година италианката нямаше нито една победа на турнира.

Въпреки неочакваните резултати, челната четворка ще остане същата. Ига Швьонтек ще запази първата си позиция с 11285 точки, с повече от 3100 пункта пред втората Коко Гоф. След американката са съответно Арина Сабаленка и Елена Рибакина.

Финалистката Жасмин Паолини продължава да се изкачва в световната ранглиста. Благодарение на класирането си за финала, италианката ще направи своя дебют в топ 5, а Пегула ще напусне челната петица и ще е 6-та. 

Огромен скок за шампионката Барбора Крейчикова. Чехкинята ще направи своето завръщане в топ 10 със скок от 22 позиции и именно тя ще е тази, която ще затвори първите десет в световната ранглиста.

Кинуен Женг ще се изкачи с една позиция и ще е 7-ма, а Мария Сакари също прогресира и вече е 8-ма. Благодарение на силното си представяне на Уимбълдън, Даниел Колинс ще се завърне в първите 10 и ще е под номер 9.

Ема Наваро стигна до първия си "мейджър" четвъртфинал, а с това и ще прекара първата си седмица в топ 15.

Сериозен спад в ранглистата за миналогодишните финалистки, Маркета Вондроушова и Онс Жабер. Тунизийката ще бъде под номер 16, докато шампионката от 2023-та - под номер 18.

Полуфиналистката Дона Векич ще направи своето завръщане в топ 25. Благодарение на първия си полуфинал на турнирите от Големия шлем, хърватката ще се изкачи с 16 позиции и ще е вече под номер 21.

Шампионката от US Оупън през 2021-ва, Ема Радукану, направи своя най-силен "мейджър" турнир от близо три години насам. Британката се класира за 1/8 финалната фаза, а с това и ще си осигури завръщането в топ 100, като от днес тя ще е 94-та.

Други тенисистки, които ще се похвалят с ново най-добро класиране са Диана Шнайдер (28-мо място), Лулу Сън (53), Кейти Волинец (57) и Ерика Андреева (92). Виктория Томова пък запазва място в топ 50 и от днес е 49-та, отстъпвайки с една позиция след отпадането си на старта на Уимбълдън.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
WTA ранглисти: Скок от 22 места за шампионката Крейчикова; Паолини вече е в топ 5 на света Елеонора Александрова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | ранглисти | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook