WTA ранглисти: Виктория Томова отбелзва нов личен рекорд и влизане в топ 60 на света!

от в 00:05 на 24.06.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова за втора поредна седмица ще запише личен рекорд в калсацията на WTA. Вики стана 63-та ракета на света, след като се класира за финала на Чаланджъра, а впоследствие нямаше никакви точки за защитава и въпреки нейното отсъствие от турнири , то тя ще се изкачи с още 5 места, за да дебютира в топ 60 на света и от днес е под номер 58 в класацията на WTA.

Въпреки множеството физически и здравословни проблеми в ранните етапи на надпреварата в Берлин при някои представителки на топ 10, като Арина Сабаленка, Елена Рибакина, Маркета Водроушова и Онс Жабер, промени в първата десетка липсват. Класирането в топ 10 и в следващата седмица ще изглежда в следния ред: Швьонтек, Гоф, Сабаленка, Рибакина, Пегула, Вондроушова, Паолини, Женг, Сакари и Жабер.

Финалистката от турнира в немската столица, Анна Калинская, ще направи своя дебют в топ 20, като от днес тя ще е под номер 17. Една от най-добре представилите се тенисистки през изминалата седмица, Катерина Синякова, дебютира, ала в топ 39 и ще е 27-ма.

Шампионката от Бирмингам, Юлия Путинцева, ще е на 34-тата позиция, а опонентката ѝ от финала, Айла Томлянович, също ще направи сериозен скок, изкачвайки се с близо 55 места и вече  ще е под номер 135.

Други тенисистки, който ще имат ново най-добро класиране са: Линда Носкова (26), Моюка Учийма (70), Кейти Волинец (71), Джесика Бусас Манейро (83) и Бренда Фрухвиртова (88).

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
WTA ранглисти: Виктория Томова отбелзва нов личен рекорд и влизане в топ 60 на света! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | виктория томова | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook