WTA са глобили "тайно" Уимбълдън и Британската асоциация с близо 1 милион паунда

от в 21:14 на 04.07.2022
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания е в разгара си, но сагата покрай забраната на руски и беларуски състезатели да участват в турнира, все още не е приключила. Веднага след взимането на въпросното решение от All England Club, последва ответна реакция от страна на най-големите тенис организации - АТР и WTA, които решиха да не присъждат точки на участниците през този сезон, като по този начин сведоха статута на надпреварата до такава с демонстративен характер.

Оказва се, че Женската тенис асоциация е наложила още санкции, съобщава Sportsmail. Според изданието WTA "тайно" са глобили All England Tennis Club (AELTC) с 620 хиляди паунда и Британската тенис асоциация (LTA) с още 207 хиляди заради дискриминационния им подход спрямо руснаци и беларуси. Припомняме, че същите тенисисти не бяха допуснати да участват и на подготвителните надпревари на трева в Ийстбърн, Нотингам и Бирмингам.

AELTC и LTA са в готовност да обжалват наложените санкции, като имат и подкрепата на правителството за предприемането на подобно действие. Това обаче може да се случи само след като изплатят глобите.

"WTA ще разреши обжалване единствено след като глобата бъде платена изцяло, като не оставя на британските власти друга възможност, освен да изплатят 827 000 паунда, преди да могат да представят защитата си", се добавя още в материала.

Източник: Tennis365

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
WTA са глобили "тайно" Уимбълдън и Британската асоциация с близо 1 милион паунда Мирела Николова
Теми:  
wta | русия | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook