Яфан Уан завоюва трофея в Акапулко!

от в 21:39 на 03.03.2019
В
В дамската надпревара в Акапулко, китайката Яфан Уан се поздрави с първа титла в кариерата, спирайки младата София Кенин в опита й да спечели втора купа за сезона след триумфа в Хобарт през януари.

Първата част по нищо не предвещаваше такава развръзка, тъй като американката доминираше тотално с агресивния си стил  и поведе с 3:0, а последните два гейма в сета, Кенин спечели на нула и затвори частта с комфортното 6:2.



София дори поведе с 2:0 във втория сет, ала Уан се отърси от първоначалното напрежение и започна да показва най-доброто от играта си, което й помогна да вземе шест от следващите седем гейма и така предстоеше да се изиграе решителен сет.



Третата част бе най-оспорваната в двубоя, като всеки гейм се превръщаше в истинска битка, а епичните разигравания се редяха едно след друго.

Първоначално китайката имаше аванс от 3:1, но Кенин осъществи рибрейк и никоя не съумя да се откъсне до 5:5. В този момент азиатката превключи на друг режим и с поредица от зашеметяващи уинъри "отказа" съперничката си и в крайна сметка триумфира с дебютната си титла.

https://twitter.com/MauMerinoT/status/1102238376877531136?s=19

По този начин Уан ще добави 43 хиляди щатски долара към сметката си, а от понеделник ще направи официaлен дебют в топ 50.

 

 

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Яфан Уан завоюва трофея в Акапулко! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook