Яник Синер е първият финалист в София!

от в 16:32 на 13.11.2020
Димитър Беловски

Младият италиански суперталант Яник Синер е първият финалист на турнира в София. Италианецът надделя над поставения под №5 в турнира Адриан Манарино с 6:3, 7:5 и заслужено си спечели правото да играе в последния мач в „Арена Армеец“ тази година.

През първата част Манарино започна равностойно и успя да задържи добро ниво спрямо опонента си в първите минути, а видимо тактиката му беше да държи топката в игра с доста по-леки удари, така че да не позволява на съперника си да навлиза в познатото агресивно темпо. Така двамата успяха със силни подавания, да преминат спокойно през първите пет гейма, преди в шестия няколко непредизвикани грешки на Адриан да донесат първи пробив за опонента му. Впоследствие с помощта на мощния си сервис, Синер затвърди пробива си, а на следващото си подаване и успя да затвори сета с 6:3 в своя полза.

През втория сет френският тенисист отново започна много добре и сравнително лесно печелеше сервис геймовете. Манарино се опита да натисне младия си опонент и успя да стигне до точки за пробив в четвъртия гейм, а малко по-късно имаше възможност да пробие и в шестия гейм. Синер обаче използва перфектно сервиса си и успя умело да се измъкне от трудните ситуации. Малко по-късно французинът допусна няколко непредзивикани грешки и младокът проби на нула за 6:5, а след това спечели лесно мача със сервис гейм на нула.

На финала Синер ще играе срещу Васек Поспишил или Ришар Гаске.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Яник Синер е първият финалист в София! Димитър Беловски
Теми:  
арена армеец | софия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook