Яник Синер се класира за полуфиналите, Бруксби с ново върхово постижение!

от в 11:21 на 07.08.2021
Диана Андреева

Яник Синер продължава да показва страхотен тенис във Вашингтон и се класира за полуфиналите. В търсене на втора титла за сезона, италианецът преодоля съпротивата на Стийв Джонсън в два сета – 6:4 6:2. Петият поставен показа мощна игра от дъното на корта и стабилен сервис във важните моменти, спасявайки трите брейкбола, пред които беше изправен.

Двамата играчи взимаха уверено своите подавания в началните геймове на първия сет. Единственият пробив дойде в петия гейм, като колебливото представяне на сервис на американеца му коства изоставането с един сет. 

Развоят на първата част вероятно оказа влияние на Джонсън и непредизвиканите грешки валяха една след друга. Това доведе до изоставане с 1:5 и оттам насетне световният номер 24 нямаше никакви проблеми да затвори мача в своя полза. 

На полуфиналите Яник ще срещне друг американец в лицето на Дженсън Бруксби. Американецът показва изключителна игра по време на цялата седмица и заслужено е в този етап на турнира. В четвъртфиналната фаза той отстрани опитния Джон Милман с 6:1 6:2 и досега е без загубен сет в дебютната за него надпревара от сериите АТП 500.

Американецът започна да доминира от първата точка и взе подаването на съперника още в първия гейм. Експлозивните удари от основната линия на Бруксби, а същевременно и малкото допуснати грешки, му осигуриха бързото спечелване на първата част.

Вторият сет се разви идентично, като австралиецът не намираше отговор на представянето на Дженсън и успя да спечели само два гейма до края на мача, с което приключи участието си в американската столица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Яник Синер се класира за полуфиналите, Бруксби с ново върхово постижение! Диана Андреева
Теми:  
дженсън бруксби | тенис турнир във вашингтон | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook