Ясен е и отбора на света за Laver Cup 2019

от в 16:30 на 03.07.2019
В


Световният №8 Кевин Андерсън ще бъде капитан на "Отбор Свят" с треньор Джон Макернроу на Laver Cup в Женева през септември тази година. Това стана ясно малко по-рано днес, а съотборници на южноафриканеца ще са Джон Иснър, Милош Раонич и Денис Шаповалов.



Третото издание на Лейвър Къп ще се проведе в швейцарския град Женева между 20-ти септември и 22-ри септември веднага след края на US Open, а със сигурност то отново ще бъде много интересно, защото срещу силния отбор на Света излизат отбор Европа, представяни от Рафаел Надал, Роджър Федерер, Доминик Тийм, Александър Зверев и Фабио Фонини.

"Кевин и Джон са били ключови играчи за страхотното представяна през 2018 г. за отбора", каза Макенроу в изявление. „А с Милош добавяме голям играч, който повече от веднъж е победил всички в Отбор Европа. Ние знаем, че те са невероятно силни, но ние не идваме в Женева, за да загубим. През последните няколко години обаче бяхме много близо до победата и може би именно третия път ще бъде нашият."



Иначе Андерсън имаше запомнящо се излизане на Купа Лейвър в Чикаго през миналата година, кaто победи Джокович в сингъла, a заедно с Джак Сок, надделя над Джокович и Федерер на двойки. Ето какво каза и южноафриканецът относно турнира:

„Купата на Laver е нещо повече от ново събитие. Той почита един от най-великите играчи на всички времена, Род Лейвър, и жертвите, които той и цялото му поколение са направили, за да ни дадат това, които имаме днес ”, каза Андерсън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясен е и отбора на света за Laver Cup 2019 В

Коментари





Следвайте ни в Facebook