Ясен е предварителния списък за Синсинати: Вавринка, Монфис, Осака и Халеп няма да участват

от в 17:39 на 29.07.2020
Диана Андреева

Това беше много специална година за света на спорта и в частност за този на тениса. Поради пандемията доста неща се промениха - осъзнахме динамиката си на живот и оценихме свободата си. Извънредната ситуация преустанови дейността и на тенис надпреварите, но моментът на рестарт изглежда близо.


Сезонът трябва да продължи на турнира в Синсинати - напреварата, която по изключение ще се проведе в Ню Йорк и ще започне на 21 август.


Синсинати


Както знаем, събитието ще се проведе в Националния тенис център на USTA Billie Jean King, а не в Охайо, за да центрира американските летни турнири само в един град.



Списъкът с участници:


В този турнир няма да можем да видим Роджър Федерер: швейцарският шампион, който в момента е номер 4 в света, е извън корта заради операция и няма да се завърне на корта до края на 2020 година.


ATP публикуваха списък на играчите, които ще вземат участие, като изглежда, че ще видим повечето от най-големите имена.



За сега от топ десет при мъжете ще липсват само Роджър Федерер и Гаел Монфис. Сред топ 20 няма да можем да видим и италианецът Фабио Фонини, който в момента е контузен, както и швейцарецът Стан Вавринка, а Жо-Вилфред Цонга също е сред липсващите.


Любопитството към решението на Рафаел Надал е голямо: испанецът многократно обяви, че не е сигурен относно участието си в американското турне. Ето списък с играчите, които би трябвало да се появят в Синсинати:


https://twitter.com/Olly_Paton2020/status/1288196574884044802?s=19

Щом се отнася до WTA, пет от десетте най-добри състезателки в света няма да са част от надпреварата, включително световната номер 1 Ашли Барти, както и Симона Халеп.  Бианка Андрееску, Наоми Осака и Елина Свитолина също са сред големите отсъстващи.


https://twitter.com/sebsharfam/status/1288353902841204736?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясен е предварителния списък за Синсинати: Вавринка, Монфис, Осака и Халеп няма да участват Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook