Ясни са номинациите за ATP наградите за 2019

от в 09:19 на 27.11.2019
В


Годишните награди на ATP ще бъдат връчени в началото на 2020 по време на надпреварата ATP Cup в Австралия. Вече е ясно кои са номинираните в конкретните области, като всеки играч ще даде своя вот в анкета за избирането на победител, а почитателите ще гласуват за най-харесвания си играч през 2019. Категориите, в които ще гласуват тенисистите са: „Завръщане на годината“, „Най-развит състезател за 2019“, „Новобранец на годината“ и наградата за спортсменство.

В категорията "завръщането на годината" ще се борят младият Андрей Рубльов, Жо-Вилфред Цонга, Стан Вавринка и бившият номер едно - Анди Мъри. Фаворитът за спечелене на наградата е именно Мъри, който след като смени тазобедрената си кост, се завърна на корта и спечели една титла на сингъл и една на двойки.

За най-развит играч на годината са класирани канадецът Феликс Оже-Алиасим, световният номер осем Матео Беретини, финалистът от US Open Данйил Медведев и шампионът от ATP Fianls Стефанос Циципас.

Image result for medvedev us open

Новобранец на годината ще стане един измежду участниците на NextGen Open или някой от другите новоидгрели звезди. Номинрани са Феликс Оже-Алиасим, Алехандро Давидович Фокина, Миомир Кецманович, Корентен Муте, Алексей Попирин, Каспър Рууд, Яник Синер и Микаел Имер, които дебютираха в топ 100 тази година.

За джентълмен на 2019 са класирани Роджър Федерер, Рафаел Надал, Диего Шварцман и Доминик Тийм.

Image result for thiem us open 2019

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясни са номинациите за ATP наградите за 2019 В

Коментари





Следвайте ни в Facebook