Ясни са победителите на ATP наградите за 2019

от в 19:07 на 19.12.2019
В


По-рано днес ATP обявиха официалните победители в различните категории за 2019. Освен играчите, награди получиха и турнирите. Измежду надпреварите бяха оценени най-добрите в съответните сфери - ATP 250, ATP 500 и ATP 1000, както и бяха избрани победители от серията Challenger.

За най-развит играч на годината бе избран италианецът Матео Беретини, който завърши сезона под номер осем в световната ранглиста. За да спечели това признание, той се справи с конкуренцията на Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим. Завръщането на 2019 бе извоювано от бившият номер едно - Анди Мъри.

Новобранец на годината стана Андрей Рубльов, който постигна доста добри резултати през сезона, с което надделя над Феликс Оже-Алиасим, Алехандро Давидович Фокина, Миомир Кецманович, Корентен Муте, Алексей Попирин, Каспър Рууд, Яник Синер и Микаел Имер в битката за наградата на ATP. Джентълмен на 2019 стана Рафа Надал, който доста пъти е демонстрирал характера си на корта не само тази година.



Треньор на годината стана Жил Сервара, който е помощник на финалиста от US Open Даниил Медведев. Най-добра надпревара от серията ATP 250 стана турнира в Доха, за ATP 500 спечели Акапулко, а ATP 1000 - Индиън Уелс. Любим на публиката двойков тим са братята Боб и Майк Брайън, а за фаворит на феновете бе отличен Роджър Федерер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ясни са победителите на ATP наградите за 2019 В

Коментари





Следвайте ни в Facebook