Ястремска надви Уилямс; Анисимова записа успех над Риск

от в 11:39 на 23.08.2020
Диана Андреева


Аманда Анисимова записа успех в дебютния си мач на W&S Open, след като се наложи над Алисън Риск с 6:3 6:3. Това беше първи двубой между двете състезателки, като Анисимова беше видимо по-стабилната на корта, което я класира за следващия кръг на надпреварата.

Двубоят започна равностойно, като двете спокойно печелеха подаванията си, ала сервирайки за 3:3, Риск загуби увереността в себе си и допусна пробив. Световната номер 19 показа стабилна игра до края на сета, но това не й беше достатъчно да изравни в резултата, с което предаде първия сет.

Втората част беше доста по-оспорвана. Двете американки си размениха по един пробив до 2:2, но сервирайки в петия гейм, Риск отново се пропука и впоследствие изостана с 2:4. Анисимова за пореден път беше стабилна на ретур, което увеличи аванса й и младата тенисистка беше на гейм от успеха.

Анисимова

Въпреки че не успя да спечели нито точка на собственото си подаване, световната номер 28 проби сънародничката си за пореден път, с което си осигури победата след точно 70 минути игра.

В друг двубой от вчерашния ден Винъс Уилямс не успя да се справи с Даяна Ястремска и след трисетова драма украинката се наложи с 5:7 6:2 7:5.



Двубоят продължи около 2 часа и 30 минути, като в следващия кръг Ястремска ще срещне 25-годишната Бернард Пера, която надви Хедър Уотсън в дебютния си мач.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ястремска надви Уилямс; Анисимова записа успех над Риск Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook