"Явно много искате да се откажа": Надал се ядоса след поредния въпрос за края на кариерата му

от в 07:18 на 31.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал още преди сезона обяви, че 2024-та ще е последната за него в професионалния тенис, но оттогава неколкократно намекна за завръщанията на дадени турнири и през следващата година. Матадора продължава и до днес да не е разкрил кога планира оттеглянето си от голямата сцена, а изглежда той вече никак не се радва на това питане, което бива принуден да слуша при всяка една своя интеракция с медиите, както се случи и след загубата срещу Новак Джокович на Олимпиадата.

"Явно вие много искате да се откажа, за да ме питате всеки един ден. Опитвам се всяка една сутрин да ставам и да давам най-доброто от себе си в тренировъчния процес. Не мога да мисля постоянно по този въпрос. Идвам на тези пресконференции и вие ме питатате непрекъснато едно и също нещо. Уверявам ви, че е много трудно да се върнеш на оптимално равнище, защото идвам от 2 години, в които имах редица физически проблеми. Затова си дадох допълнително време, в което да видя до каква степен може да се заздрави тялото ми. Разбирам, че се нуждаете от вашите заглавия, но това е моето здраве и надали сте по-загрижени за него от мен самия.

Не е приятно за един спортист да получава непрекъснато този въпрос, когато работи толкова здраво и се опитва да е отново конкурентен на най-добрите. Разбира се, че гледам напред и след края на Олимпиадата ще взема решение на база на моята физика и усещания, за което всички ще бъдат информирани. Тези слаби резултати имат своите обяснения, но в момента вече се чувствам малко по-добре физически. Ще напусна тениса веднага, щом усетя, че не мога да се съревновавам с топ играчите, само че към момента съм играл твърде малко. Тежко е да се завърнеш след операция на бедрото.

Опитвам да се наслаждавам максимално на миговете си на корта и правя всичко възможно, за да си дам шанса отново да бъде равностоен на лидерите в класирането. Уверявам ви, че веднага ще знаете, когато съм наясно с отговора на този въпрос, но засега живея ден за ден и ще направя своя избор, щом съм наистина убеден за себе си, че това би било най-доброто за мен" - коментира видимо раздразненият Надал.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Явно много искате да се откажа": Надал се ядоса след поредния въпрос за края на кариерата му Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook