"Явно трябва някой да умре на корта": Риндеркнеш нападна организаторите на US Open

от в 11:51 на 29.08.2024
Калоян Соколов

Артур Риндеркнеш изрази публично огромното си недоволство от органзиаторите на US Open. Последната "мейджър" надпревара се превръща в същинска битка на оцеляване за играчите, като онзи ден Йошихито Нишиока напусна корта на инвалидна количка, а таз нощ Гаел Монфис предупреди главния съдия как съвсем скоро обмисля да спре да играе, защото условията са рискови за здравето му.

Риндеркнеш водеше с 2:0 сета на Андрей Рубльов, като двамата играха в най-голямата жега през вчерашния ден, а влагата на корта беше убийствена и караше двамата тенисисти по-скоро да се борят със самите себе си, отколкото с противника.

Фрацузинът поведе с 2:0 сета, но постепенно цялото му тяло отказа и той спечели само 4 гейма в следващите три части, което доведе до неговата елиминация, а той определено не беше никак щастлив от всичко това.

"Може би е нужно да дочакам деня, в който ще стане някакъв вид авария на корта. Държат се с нас все едно сме животни. Ние сме професионални спортисти и винаги ще излезем да свършим работата си. По време на мача се абстрахираме от всякакви условия и се опитваме да спечелим, но с цената на какво?

Мачът ни започна по обяд, когато на корта в един момент на слънце беше около 40 градуса, а влагата беше непоносима. И двамата в един момент едва се държахме на краката си, а аз така и не можах да се съвзема и ми се виеше свят през цялото.

Не е нито хуманнно, нито пък е красиво за зрителите отстрани, защото качеството на игра постепенно ставаше все по-лошо. Топките са много по-бавни през тази година и разиграванията стават безкрайни. Времето между точките пък става все по-малко и не можеш да си поемеш въздух дори за момент. Явно някой трябва да умре на корта, за да се направи нещо" - коментира разгневеният играч след отпадането си от турнира.

Източник: We Love Tennis

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Явно трябва някой да умре на корта": Риндеркнеш нападна организаторите на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | артур риндеркнеш | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook