Йелена Остапенко триумфира с първа титла от две години насам

от в 21:54 на 20.10.2019
В
На фииналния мач в Люксембург Йелена Остапенко надделя над миналогодишната шампионка Юлия Гьоргес с категоричното 6:4 6:1. Така след малко повече от две години без титла, днес латвийката се добра до трофея в Европейския град и най-после успя да развали лошата си серия от последните години.

През миналата седмица Остапенко достигна до финала в Линц, първи за нея от Маями 2018 насам, ала там тя отстъпи на младата америкаска звезда Кори Гоф и след 6:3 1:6 6:2 не успя да се добере то титлата.



Макар че се намираше на едва една победа от триумфа, германката Гьоргес сломи глава, с което остава с общо седем титли в кариерата си. През 2019 Юлия се добра само до един трофей, след като триумфира в Оукланд през януари.

В днешния двубой миналогодишната шампионка беше по-добрата тенисистка през първата част. Тя вкара голяма част от сервисите си, ала това не и беше достатъчно. След като преудоля труден осми гейм за 4:4, силите на Гьоргес не издържаха и тя допусна решаващ пробив. Във втората част Остапенко показа много разнообразна игра, благодарение на която поведе с категоричното 4:1. Докато сервираше за оставане в мача, нервите на Гьоргес не издържаха, с което тя отстъпи и във втория сет и така тя сложи край на двубоя.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Йелена Остапенко триумфира с първа титла от две години насам В

Коментари





Следвайте ни в Facebook