Йошихито Нишиока е следващият съперник на Григор Димитров в Рим

от в 19:02 на 15.09.2020
Петър Колев


Йошихито Нишиока е следващият съперник на Григор Димитров на турнира от категория Мастърс 1000 в Рим. Японецът се класира за втория кръг на надпреварата след успех в последователни сетове над сърбина Миомир Кецманович. Това бе втора среща между двамата тенисисти, като през 2019 г. на Мастърса в Индиън Уелс Нишиока се отказа след края на първия сет. За сърбина това е първа загуба след петте му победи на турнира от категория ATP 250 в Кицбюел, Австрия, където завоюва титлата.

Мачът започна отлично за Нишиока, който реализира пробив още в първото подаване на своя противник. Той играеше максимално агресивно от дъното на корта и много често излизаше победител в по-дългите разигравания. Въпреки че допусна рибрейк, японецът отново проби сервиса на Кецманович - 3:2. Подобрението в нивото на сервиса, съчетано с грешките на сърбина, не даде шанс на шампиона в Кицбюел да бъде конкурентен на ретур. Така Нишиока поведе в отделните части след 6:4.

Вторият сет започна с дълъг сервис гейм на сърбина, в който той показа хладнокръвие и спаси пет точки за пробив. Въпреки това умората у Кецманович каза своята дума и той инкасира пробив за 2:1. Сърбинът се съумя да се противопастави на "летящия" из целия корт Нишиока, който сипеше уинъри както от форхенд, така и от бекхенд. Световният №50 продължи да атакува сервиса на своя противник и реализира още един брейк за 4:1. Сервирайки за оставане в мача, Кецманович изигра пореден слаб сервис гейм, който донесе крайната победа за Йошихито Нишиока след час и 20 минути игра на корта за крайното 6:4 6:1.

Нишиока

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Йошихито Нишиока е следващият съперник на Григор Димитров в Рим Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook