Юмбер си заслужи мач с Джокович след комфортна победа срещу Алиасим; Баутиста Агут бе прекалено добър за Хачанов

от в 23:20 на 05.07.2019
В
В битката на младото поколение Уго Юмбер отстрани канадската 18-годишна сензация - Феликс Оже-Алиасим, след комфортен трисетов успех - 6:4 7:5 6:3. По този начин Юмбер се класира за четвъртия кръг на Уимбълдън, където той ще има честта да се изправи срещу световния номер едно - Новак Джокович.

Двамата ,,се захапаха" още от началото, като вълнуващите разигравания изобилстваха. Младоците често имаха шансове да се пробият един друг в рамките на откриващата част, но до пробив така и не се стигаше с изключение на ,,Тилдъновия гейм", когато французинът реализира ключов брейк, благодарение на който той прибави първия сет на сметката си.

https://twitter.com/doublefault28/status/1147230259282096128

Алиасим обаче побърза да се реваншира и нанесе ранен пробив в началото на следващата част. Канадецът бе безкомпромисен на начален удар, докато дойде време да сервира за успеха в сета. Тогава Феликс набързо изостана с 0:40 и предаде подаването си, като разочарованието от загубата на този така критичен сервис гейм взе превес над по-младия тенисист, който при 5:5 инкасира втори пореден брейк, което скоро означаваше, че за да търси победа в този мач, Оже-Алиасим ще трябва да търси ,,пълен ремонт" срещу толкова силно играещия си днес опонент.

https://twitter.com/doublefault28/status/1147216788813471744

Надеждите на 21-вия в света твърде бързо бяха покосени обаче, тъй като Юмбер стартира третия сет с мигновен пробив, като французинът не срещаше никакви затруднения на начален удар до 5:3, когато Феликс трябваше да сервира за оставане в турнира. Канадецът обаче не се справи със задачата си и инкасира нов пробив, като по този начин Юмбер записа тази така ценна победа, при това в последователни сетове.



Роберто Баутиста Агут пък днес се оказа прекалено добър за Карен Хачанов. Испанецът отстрани младия руснак след 6:3 7:6(3) 6:1 и ще срещне Беноа Пер на четвъртфинал, като по-рано днес французинът се справи със съпротивата на Иржи Весели след 5:7 7:6(5) 6:3 7:6(2).

Роберто започна вихрено двубоя с моментален брейк и предимство от 3:0, докато Хачанов срещаше сериозни трудности с намирането и задържането на комфортен ритъм в играта си. Подаванията на руснака продължаваха да вървят тежко, но все пак той не допусна да изостане с двоен пробив. За негово съжаление обаче, Агут пък бе категоричен от линията за начален удар и след серия от клинични сервис геймове испанецът се откъсна със сет аванс.



Във втората част пробиви обаче нямаше, като логичната развръзка бе тайбрека, където Баутиста Агут отново рано се откъсна в резултата след минибрейк и преднина от 3:0 точки. Размяната на полетата скоро дойде при главоломното предимство от 5:1 в полза на Агут, който след броени минути поведе с 2:0 сета благодарение на нова порция солидни отигравания, както и няколко грешки от ракетата на Хачанов.



Загубата на дългия гейм съвсем пречупи деветия в света, който спечели първото си подаване в третата част, но оттогава той допусна да загуби пет поредни гейма, като по този начин Агут реализира категоричната си победа.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Юмбер си заслужи мач с Джокович след комфортна победа срещу Алиасим; Баутиста Агут бе прекалено добър за Хачанов В

Коментари





Следвайте ни в Facebook