За 55 минути и с 1 загубен гейм: Медведев се възползва от отказване и е в 3-тия кръг в Париж!

от в 13:14 на 30.05.2024
Елеонора Александрова

Даниил Медведев трябваше да прекара смао 55 минути на корта, за да продължи към втория кръг на Ролан Гарос. Световният номер 5 бе безкомпромисен срещу бившия представител на топ 30, Миомир Кецманович, като срещата приключи по злощастен начин за по-ниско ранкирания тенисист, който се отказа при резултат от 6:1 5:0 в полза на фаворита. Така Медведев се класира за 3-ия кръг, където ще срещне 31-ия поставен Мариано Навоне или финалисита от Женева - Томаш Махач.

Още в самото начало бившият номер 1 наложи своя игрови стил, влизайки в дълги размени на съперниковия сервис, а самият той си служеше отлично със своя начален удар и до голяма степен не оставяше шансове на представителя на източната ни съседка, чииито очаквания наглед бяха големи с оглед на скорошната му победа над Каспър Рууд, но днес играта му беше на много ниско и той взе само един гейм в откриващия сет.

Медведев продължаваше да бъде почти безпогрешен от дъното на корта, а Кецманович получи контузия и видимо се движеше много трудно по корта, което доведе до медицинско прекъсване. Въпреки желанието на 57-мия в света, нараняването се оказа прекалено сериозно, за да успее да продължи с двубоя и той беше принуден да се оттегли от мача при 5:0 във втория сет в полза на представителя на 5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За 55 минути и с 1 загубен гейм: Медведев се възползва от отказване и е в 3-тия кръг в Париж! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | даниил медведев | миомир кецманович | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook