За 64 минути игра: Жабер обезличи двукратна шампионка в турнира и е в топ 8 на Уимбълдън!

от в 20:07 на 10.07.2023
Мирела Николова

Миналогодишната финалистка Онс Жабер изигра съвършен двубой от първата до последната точка и и се класира за четвъртфиналната фаза на тазгодишния Уимбълдън след безапелационен успех над Петра Квитова. Тунизийката се нуждаеше от едва 64 минути игра, за да преодолее съпротивата на двукратната носителка на трофея с категоричното 6:0 6:3 и да намери място сред най-добрите осем в надпреварата, където предстои да станем свидетели на повторение на миналогодишния финал, защото световната №6 ще се изправи срещу Елена Рибакина.

От самото начало на срещата чехкинята бе бледа сянка на себе си и значителна част от разиграванията завършваха с непредизвикан пропуск от нейна страна. Това бе добре дошло за финалистката от 2022-ра, която просто трябваше да държи топката в игра и да чака съперничката ѝ да извади топката от очертанията. Така Жабер безпроблемно реализира три пробива и след само 23 минути излезе напред в отделните части.

Вторият сет не предложи нещо по-различно, тъй като световната №6 продължи да бъде изключително стабилна в изявите си от дъното на корта и да се възползва от катастрофалното представяне на съперничката си. Не след дълго Жабер вече водеше с два брейка и 4:1, след което бе само въпрос на време да доведе мача до успешна за себе си развръзка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За 64 минути игра: Жабер обезличи двукратна шампионка в турнира и е в топ 8 на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
wta | Обзори | онс жабер | петра квитова | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook