За девети пореден път: Индиън Уелс оглави категорията за най-добър "Мастърс"

от в 01:53 на 16.12.2023
Мартин Вичев

Краят на календарната година е времето, в което играчите се готвят за новия сезон и си почиват от изминалия такъв. От АТП не си почиват и ежегодно раздават награди в различни области. Тази година не прави изключение и днес обявиха най-добрите надпревари сред сериите Мастърс 1000, АТП 500 и АТП 250.

За девети пореден път Индиън Уелс бе избран за най-добър Мастърс турнир. Намиращата се в калифорнийската пустиня надпревара, предлага първокласни съоръжения за тенис и развлечения и не е изненада, че именно той е отличник девет години поред.

„За нас е чест да видим играчите на ATP отново да гласуват Индиън Уелс за тяхна любима спирка на ниво 1000 за годината“, каза директорът на турнира Томи Хаас. „Тази награда отразява всеотдайната подкрепа от целия наш прекрасен турнирен персонал, доброволци, фенове и толкова много други, които вдъхват живот на BNP Paribas Open всяка година и допринасят за устойчивия успех на нашето единствено по рода си събитие.“
През текущият сезон Карлос Алкараз триумфира с отличието в надпреварата, а на двойки с титлата се поздравиха Рохан Бопана и Матю Ебдън.

Сходно на Индиън Уелс, Куинс Клъб продължава да бъде победител в класацията за най-добър АТП 500 турнир. Това е пето отличие за надпреварата след тези през 2015, 2016, 2018 и 2022 година. Алкараз подобно на Индиън Уелс и тук спечели титлата през настоящия сезон, а на двойки триумфираха Иван Додиг и Остин Крайчек.

„Изключително сме щастливи, че отново бяхме избрани за ATP 500 Турнир на годината от играчите тази година“, каза Крис Полард, директор на турнира по цифрови технологии, технологии и събития.

Единствената промяна на върха е тази, където Бащад измества турнира в Доха, който е победителят от серията АТП 250 от миналата година. През тази година Nordea Open чества 75 години от създаването си и тази награда ще бъде още по-специална за турнира в шведския град. Надпреварата бе избирана 11 поредни пъти за турнир на годината в периода 2002-2012 г. Титлите на сингъл и на двойки през 2023 г. бяха съответно на Андрей Рубльов и Гонсало Ескобар/Александър Недовиесов.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
За девети пореден път: Индиън Уелс оглави категорията за най-добър "Мастърс" Мартин Вичев
Теми:  
атп | бостад | индиън уелс | куинс клъб

Коментари





Следвайте ни в Facebook