За какво Надал завижда на Федерер и Джокович

от в 14:12 на 09.07.2020
Катерина Георгиева
Безспорно Рафаел Надал е един от най-успешните тенисисти в историята. Наскоро испанецът разкри, че въпреки множеството си спечелени титли и поставени рекорди има неща, за които изпитва завист към своите съперници Роджър Федерер и Новак Джокович.

Както всички знаем, през дългогодишната си кариера Матадора е страдал от множество контузии. Ето защо в интервю за CBN на въпроса завижда ли на останалите членове на Голямата тройка, той отговори:  „Да, понякога, защото със сигурност на тях им се е налагало да се справят с по-малко травми от мен”.

Federer, Nadal, and Djokovic Should Be Replaced in Their Prime ...

 

Световният №2 беше попитан смята ли, че контузиите му се дължат на изключително интензивното му ниво на игра, при което той отвърна: „Не, или поне не мога да бъда убеден. През годините съм чувал това десетки пъти, много експерти прогнозираха ранното ми отказване от професионалния спорт именно заради играта ми. Но аз все още съм тук”.

На 34-годишна възраст Надал продължава да ни изненадва с всяко свое появяване на корта. Невероятният тенис, който демонстрира, го доближава на крачка от реализирането на една от най-големите му цели – да постави нов рекорд за титли от Големия Шлем. В момента той е завоювал 19, като Федерер го превъзхожда само с един-единствен трофей. Испанецът ще има възможността да се опита да изравни резултата си с този на Маестрото, когато турнирите за сезон 2020 бъдат възобновени през август, и ако запази добра физическа форма, най-вероятно ще изпълни това свое намерение.

Надал

 

Източник: Essentially Sports


 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За какво Надал завижда на Федерер и Джокович Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook