За малко над час: Сабаленка профуча през световната №96 и продължава уверено на US Open!

от в 00:45 на 01.09.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка не срещна никакви затруднения и във втория си мач от тазгодишния US Open, като се класира безпроблемно за третия кръг в турнира. Полуфиналистката от последните две издания на надпреварата доказа, че се намира в оптимална спортна форма и се нуждаеше от само 76 минути на корта, за да преодолее теста на Джоди Бърадж - 6:3 6:2. По този начин световната номер 2 продължава преследването си на втора титла от Големия шлем, след тази на Аустрелиън Оупън по-рано през сезона, както и оглавяването на класацията на WTA, но за целта към момента ще трябва да се изправи срещу Клара Бурел в третия кръг на Откритото първенство на САЩ.

Беларуската стартира вихрено двубоя и на бърза ръка установи контрол в разиграванията, като мощта и дълбочината в ударите ѝ се оказаха непосилна задача за световната номер 96, която предаде дебютното си подаване в актива на фаворитката. Впоследствие нивото на игра видимо спадна, с което и концентрацията на втората поставена, като британката дори разполагаше с възможност да заличи пасива си, но поставена под напрежение, Сабаленка засвидетелства класата на началния си удар и не след дълго записа откриващия сет срещу името си.

В началото на втората част Бърадж загатна, че все още не е казала последната си дума в мача и се възползва от зачестилите грешки на втората ракета на планетата, за да достигне ранен брейкбол. В този момент обаче наглед светна и сигналната лампа за шампионката от Аустрелиън Оупън, която мигновено подобри позицията си в размените от основната линия и зададе твърде високо темпо на игра, като започна с все по-голяма увереност да пласира печеливши удари, които я изведоха до спечелването на пет поредни гейма и съответно, до крайния успех в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За малко над час: Сабаленка профуча през световната №96 и продължава уверено на US Open! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка

Коментари





Следвайте ни в Facebook