За пръв път от 8 години насам: Ник Кирьос ще напусне топ 100 на света

от в 18:14 на 09.01.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос без съмнение е един от най-талантливите състезатели в ATP Тура, само че работната му етика никога не е била образцова, а хроничните травми също често са спирали австралиеца от участие по турнирите. Бившият номер 13 пък на практика "замрази" напълно пътуванията си от стартирането на световната пандемия от COVID- 19, като оттогава сме го видяли само на състезанията в Австралия, миналогодишния Уимбълдън, както и няколко надпревари в САЩ.

Всичко това отне възможността на Кирьос да защитава голяма част от точковия си актив, а формата му падна драстично и липсата на игрова практика го подвеждаше сериозно, когато все пак го виждахме на корта. През тази седмица трябваше да наблюдаваме канбереца на ATP 250 събитието в Мелбърн, но той се отказа поради астма.

Така Ник ще трябва да се раздели с мястото си в топ 100 за пръв път от осем години насам, защото ще загуби спечеленото от изданието на ATP Cup през сезон 2020, когато Австралия достигна с негова помощ до полуфиналната фаза. Сегашният ранкинг на австралиеца би бил недостатъчен за влизан в почти всеки значим турнир, само че екстравагантният играч е един от най-големите любимци на публиката и категорично ще му бъде предоставена покана за всяко едно състезание, на което Ник изяви желание да се изяви.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
За пръв път от 8 години насам: Ник Кирьос ще напусне топ 100 на света Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook