За пръв път от 9 години насам: Рафаел Надал потвърди участие на ATP 250 надпревара на клей!

от в 17:39 на 13.06.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал ще играе на първия си ATP 250 турнир на червени кортове от 9 години насам. Това обяви самият той през днешния ден. Още вчера капитанът на испанската олимпийска тенис селекция, Давид Ферер, разкри как Рафа ще участва на Игрите в Париж, както на сингъл, така и на двойки с Карлос Алкарас, а самият Надал преди малко потвърди новината и разкри плановете си за лятото, в които очаквано не влиза Уимбълдън.

"По време на пресконференцията ми на Ролан Гарос бях запитан за моя график през лятото и оттогава насам тренирам единствено на клей. Вчера беше обявено, че ще участвам на Игрите в Париж, като това ще е моята последна Олимпиада. Това ни накара да сметнем, че най-доброто за моето тяло е да не сменям настилката и да продължа да играя на червени кортове, имайки тази цел пред себе си.

Точно поради тази причина ще пропусна тазгодишния Уимбълдън. Тъжен съм, че тази година няма да изживея страхотната атмосфера на този невероятен турнир, който винаги ще има специално място в сърцето ми. Ще ми липсва и да бъда с всички британски фенове, които винаги са ми оказвали страхотна подкрепа.

Реших да играя на турнира в шведския град Бостад, който ще ми послужи да се подготвя за Олимпийските игри. Това е турнир, където съм играл в ранните етапи от моята кариера и винаги съм си прекарвал прекрасно на корта и извън него. Нямам търпение да се видим и до скоро!" - гласи посланието на Матадора в социалните медии.

ATP 250 състезанието в шведския град ще се проведе в седмицата преди началото на Олимпийските игри (15-21юли), което означава, че Надал действително ще играе турнир през тази седмица, както още вчера стана ясно, но това няма да бъде този в Хамбург, който е от по-висока категория. 22-кратният "мейджър" носител е шампион в Бостад далечната 2005-та година, когато надиграва Томаш Бердих на финала, а тепърва предстои да разберем дали той ще оформи тандем с Карлос Алкарас още на този турнир.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
За пръв път от 9 години насам: Рафаел Надал потвърди участие на ATP 250 надпревара на клей! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook