За пръв път от над година: Сестрите Уилямс ще играят в един и същи турнир на сингъл

от в 17:24 на 20.07.2022
Калоян Соколов

На тазгодишния Уимбълдън станахме свидетели на голямото завръщане от страна на Серина Уилямс, която не беше участвала в никакви турнири през последнитер 12 месеца, след като получи неприятна травма в облстта на бедрото. 23-кратната шампионка от Шлема обаче претърпя сериозно разочарование, тъй като отпадна още на старта от световната номер 113 - Хармони Тан. Впоследствие Серина призна, че може да е е изиграла последния си мач в кариерата, но явно американката бързо е преодоляла поражението и стана ясно, че ще се включи на надпреварите в Торонто и Синсинати.

Явно това е мотивирало и нейната сестра, защото днес организторите в Канада обявиха как Винъс Уилямс също ще се включи чрез "уайлд кард" на състезанието в Торонто. Припомняме ви, че Винъс изненадващо взе участие в схемата на смесени двойки по време на Уимбълдън и с Джейми Мъри дори записаха успех в откриващия кръг, а 42-годишнат ветеранка остави отлични впечатление с изявите си. По-голяма от сестрите Уилямс за последно е играла на сингъл през миналия август, когато отпадна на старта в Чикаго и скоро призна, че не вярва на нито една частица от тялото си. 

В момента Серина и Винъс нямат никакъв точков актив за ранглистата и на практика са загубили своя професионален тенис статут, но едва ли ще има турнир, който да им откаже участие и скоро отново би трябвало да ги видим в подреждането на WTA. Сблъсците в канадския град стартират на 6 август и предстои да разберем дали двете легенди ще могат в скоро време да покажат нужното ниво, за да се конкурират с най-добрите състезателки.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
За пръв път от над година: Сестрите Уилямс ще играят в един и същи турнир на сингъл Калоян Соколов
Теми:  
wta | винъс уилямс | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook