За първи път от 17 месеца: Бушар се поздрави с победа, отпускайки само 6 гейма

от в 06:06 на 24.08.2022
Мартин Петков

Южени Бушар несъмнено е една от най-популярните тенисистки, ала в последните години развитието ѝ като известна личност до голяма степен се дължи на работата, която върши извън кортовете и света на тениса. Сезон 2014-а безспорно беше най-силен в кариерата на тогава 20-годишната канадка, която игра финал на Уимбълдън, полуфинали на Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос, спечели до момента единствената си WTA титла и достигна номер 5 в световната ранглиста. Именно тогава обаче големите очаквания и прогнозите за бляскаво бъдеще бяха меко казано приземени, след като Жени на няколко пъти се сблъска с тежки контузии и впоследствие избра спонсорите и рекламните договори, оставяйки развитието си в тениса на заден план.

Постепенно Бушар се изгуби от картата в елита на WTA Тура и нейните участия по турнири значително намаляха, а към днешни дни последното такова датираше от март миналата година, когато за последно видяхме бившата номер 5 на корта, преди миналата седмица да се включи на състезание в родината си със загуба в откриващия мач. Днес обаче бившата финалистка от Шлема впечатли с изявите си в първия квалификационен кръг на US Open, като отпусна само шест гейма на световната номер 197 Юки Найто, за да се поздрави със своя първи успех от 17 месеца насам - 6:3 6:3. Жени продължава напред към втория етап, където ѝ предстои да срещне определяната като едно от бъдещите големи имена - 17-годишната Линда Носкова.

Бившата номер 5, която при дългото си отсъствие от Тура остана без ранкинг за световната ранглиста, първа срещна трудности на начален удар, ала лесно ги преодоля и скоро вече имаше пробив аванс в резултата за 4:2. Бушар удобно се настани във водещата позиция на корта и пред нея се откриха множество шансове, като тя се възползва мигновено и записа дебютния сет на сметката си.

Във втората част статуквото се запази и подобно на първата канадката се справи при отразяването на брейкбол, за да реализира на свой ред такъв, който я доближи максимално до крайния успех при сет и 3:1 в нейна полза. От този момент нататък някогашната надежда на световния женски тенис нямаше никакви проблеми с това да ръководи случващото се на корта посредством сервиса си и необезпокоявана затвори двубоя в своя полза още с първия си мачбол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За първи път от 17 месеца: Бушар се поздрави с победа, отпускайки само 6 гейма Мартин Петков
Теми:  
us open | завръщане | квалификации | южени бушар

Коментари





Следвайте ни в Facebook