За първи път в историята: Квалификантка ще спори за трофея на WTA 1000 надпревара!

от в 02:57 на 21.08.2022
Калоян Соколов

Каролин Гарсия проби в световния топ 10 още преди четири сезона и самият Анди Мъри предричаше, че французойката ще се превърне в новата водачка на WTA ранглистата. Гарсия обаче не можа да оправдае големите очаквания към себе си и през миналия сезон не беше далеч от напускането на първата стотица, но от няколко месеца насам я виждаме отново във върхова форма и нейните резултати непрекъснато се подобряват. 28-годишната състезателка дори съумя да прекъсне серията от 18 поредни победи на Ига Швьонтек върху червени кортове, побеждавайки я във Варшава и впоследствие даже завоюва трофея.

Каролин нямаше намерение да спира дотук и в последните дни осъществи невероятна поредица от победи на надпреварата в Синсинати, където тръгна от квалификациите, а днес подпечата мястото си във финала. Французойката надигра световната номер седем Арина Сабаленка, за да запише общо седмия си последователен успех и утре ще си оспорва трофея с Петра Квитова - 6:2 4:6 6:1.

35-тата в света беше безупречна в самото начало на мача, като спечели откриващите си две подавания на нула. Квалификантката пласира цели пет аса в хода на откриващата част и печелеше 93 процента от точките разиграни на първия си сервис. Сабаленка пък за пореден път имаше проблеми с това да пласира началния си удар в очертанията на корта и напълно закономерно непоставената тенисистка реализира два пробива, с които си осигури спечелването на сета.

Втората част предложи серия от пет поредни брейка, а печеливша от ситуацията излезе беларуската, която най-после задържа сервиса си за преднина от 5:3 гейма. Гарсия нямаше намерение да се предаване и получи шанс да възстанови паритета, ала мощните отигравания на фаворитката взеха връх и победителката щеше да се определи в решителна част.

Там двете си размениха по едно лесно спечелено подаване, след което по-нискоранкираната състезателка пое изцяло контрола на срещата в свои ръце, печелейки пет последователни гейма и по този начин се превърна в първата квалификантка, която някога е достигала до финал на ниво WTA 1000.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За първи път в историята: Квалификантка ще спори за трофея на WTA 1000 надпревара! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | каролин гарсия | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook