За само 65 минути на корта в Аделаида: Безупречен Синер повали бивш полуфиналист от АО

от в 09:28 на 03.01.2023
Мартин Петков

Яник Синер изпрати сезон 2022 със смесени чувства, след като изгуби позицията си в световния топ 10, но същевременно достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън и US Open, където допусна поражения от бъдещите шампиони в двете "мейджър" надпревари, а именно Новак Джокович и Карлос Алкарас. В началото на новата година представителният отбор на Италия участва на новосъздадената отборна надпревара United Cup, но в това време световният номер 15 избра да проведе самостоятелна подготовка на кортовете в Австралия, която за него стартира със силния АТР 250 турнир в Аделаида, където през днешния ден двукратният носител на трофея от Sofia Open надигра Кайл Едмънд в откриващия си мач за сезона след убедителното 6:3 6:2. С този си триумф Синер се класира за втория кръг в състезанието и ще срещне защитаващия шампион Танаси Кокинакис.

Още от дебютните минути на двубоя стана лесно забележим афинитетът на италианеца към игра основно на обратния удар на противника, който често излизаше извън очертанията на корта и измина по-малко от четвърт час, преди този тактически прийом да даде своето отражение в резултата - пробив за фаворита и 4:1 в негова полза. Впоследствие бившият полуфиналист от Откритото първенство на Австралия по никакъв начин не съумя да окаже каквато и да е съпротива при сервис на Синер, който необезпокоявано с 93-процентова успеваемост на първо подаване записа откриващия сет срещу името си.

Във втората част световният номер 582, участващ благодарение на защитен ранкинг предвид някогашната си 14-та позиция в класацията на АТР, предостави наглед по-голям отпор в своите мигове на начален удар и поддържаше равенството до преполовяването на сета. Тогава обаче поредица от грешки коства на Едмънд да изгуби изцяло ритъма в представянето си, докато тенисист от ранга на Лопес не пропусна да се възползва от открилата му се възможност и спечели последните пет гейма в сблъсъка, довеждайки го до закономерен изход в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За само 65 минути на корта в Аделаида: Безупречен Синер повали бивш полуфиналист от АО Мартин Петков
Теми:  
atp | Аделаида | кайл едмънд | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook