За само 67 минути: Сабаленка прелетя през световната №82 и е във втората седмица на РГ!

от в 15:51 на 02.06.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка към момента изглежда наглед непобедима и след поредната си наказателна акция в Париж си спечели билет за осминафиналната фаза на Ролан Гарос. Беларуската, която в турнира преследва не просто трофея, а и позицията на световна номер едно, нямаше никакви колебания през днешния ден, за да се справи със съпротивата на Камила Рахимова, надвисвайки я за само 67 минути игра - 6:2 6:2. С успеха си шампионката от Аустрелиън Оупън вече е част от втората седмица на надпреварата, като в следващия си сблъсък по всяка вероятност ще срещне друга "мейджър" носителка, както и бивша финалистка в Париж, в лицето на Слоун Стивънс, която за целта ще трябва да надиграе Юлия Путинцева.

Началото на двубоя не предложи особено вълнуващи моменти, след като двете тенисистки видимо се напасваха една към друга стилово, което позволи на сервиращите да печелят лесно подаванията си. С преполовяването на дебютната част обаче Сабаленка нагледно навлезе в ритъм от основната линия, като макар и да не се движеше много, то посредством мощта в ударите си караше рускинята да покрива изключително голям периметър от половината си, което се оказа непосилна задача за световната номер 82 и тя първа се пропука на начален удар. Оттам насетне носителката на трофея в Мадрид взе всичко в свои ръце, като вдигна твърде високо летвата в следващите минути и без оставя каквито и да било шансове пред Рахимова, дублира преднината си в резултата, за да запише откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част беларуската нямаше никакво намерение да отстъпва от педала на газта, като засили натиска върху сервиса на противничката си, който се пропука за трети последователен път и с общо шестия си пореден спечелен гейм за срещата световната номер две застана на "пол позишън" за крайния успех. Впоследствие непоставената тенисистка опита с действията си да покаже, че не е готова да се примири със съдбата си така лесно и демонстрира устойчивостта си от дъното на корта, за да достигне до дебютния си брейкбол в сблъсъка, ала именно в преломния момент Сабаленка остана на висота, за да неутрализира възможността пред Рахимова, слагайки броени минути по-късно точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За само 67 минути: Сабаленка прелетя през световната №82 и е във втората седмица на РГ! Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook