За само час на корта: Руне прелетя през световния №85 и намери място в топ 8 в Акапулко!

от в 08:19 на 02.03.2023
Мартин Петков

Холгер Руне в хода на настоящата седмица избра да се включи на силния турнир в Акапулко, където на старта показа, че травмата в китката, която получи при участието си в Ротердам, е отминала и обърна четвъртфиналиста от Аустрелиън Оупън - Бен Шелтън. През днешния ден 19-годишният датчанин пък изигра срещата си от втория етап на състезанието, като се нуждаеше от само 60 минути на корта, за да разгроми Нуно Борхес с крайното 6:0 6:2. С успеха си тийнейджърът продължава своето развитие под наставническата ръка на Патрик Муратоглу и в спор за място на полуфиналите ще се изправи срещу Матео Беретини.

Началото на двубоя беше свръхзвуково за световния номер 10, който отлично предугаждаше действията на португалеца и използва уменията си в офанзивен план, отбелязвайки серия от печеливши отигравания, за да поведе с два пробива аванс след едва четвърт час на корта. При така развилите се обстоятелства на старта в сблъска, аутсайдерът изглеждаше обезверен, докато Руне нямаше никакво намерение да спира дотук и спечели 14 от последните 16 точки в сета, за да "върже геврек" на съперника си.

С настъпването на втората част световният номер 85 съумя да се разпише в резултата, но това далеч не повлия на устремения към победата датчанин, който мигновено осъществи пробив и погледна още по-убедително към победата. Впоследствие шампионът от Мастърса в Париж изцяло пречупи съпротивата на Борхес, като дублира предимството си и макар аутсайдерът в самия край на двубоя да достигна брейкбол, то Руне остана безупречен и сложи точка на спора.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
За само час на корта: Руне прелетя през световния №85 и намери място в топ 8 в Акапулко! Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | нуно борхес | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook